maandag 19 augustus 2013

IL DIVO

Il Divo (Italiaans voor "mannelijke diva") is een internationale vier man sterke zanggroep die onder begeleiding van een symfonisch orkest popliedjes zingt in operastijl.

Het idee achter de Il Divo kwam van Simon Cowell, na het luisteren Con te partirò in de uitvoering van Andrea Bocelli en Sarah Brightman. Cowell bewonderde de lyrische stemmen en klassieke muziek, en besloot een internationaal kwartet (Spanje, Zwitserland, Frankrijk en Verenigde Staten) te vormen. Met dit idee begon Cowell een wereldwijde zoektocht naar jonge zangers die bereid waren om mee te doen aan dit project. Zijn zoektocht duurde twee jaar, vanaf 2001 tot december 2003, toen het vierde lid van Il Divo, de Amerikaanse tenor David Miller zijn contract ondertekende.

Leden

File:IL Divo inHK.JPG


David Miller (14 april 1973) is een Amerikaanse tenor en zanger bij Il Divo.
Hij is geboren in San Diego maar groeide op in Littleton, Colorado, en studeerde in 1991 af aan de Heritage High School.
Op school speelde hij al in musicals, zoals the Rooster in Annie en Noah in Two by Two. Later studeerde hij met onderscheiding af aan de Oberlin Conservatory of Music met diploma's in Vocal Performance en Opera Theatre.
Hij speelde reeds rollen in opera's zoals:
Op 6 mei 1998 trad hij op, samen met andere operazangers, voor toenmalig president Bill Clinton in het Witte Huis.
In 2000 maakte hij zijn debuut met de Australische Opera aan het Teatro alla Scala in Milaan, als Tony in West Side Story, dit met groot succes en uitstekende recensies. Zijn rol als Rodolfo (2002) in Giacomo Puccini's La bohème wordt door velen gezien als zijn beste werk. Dit theaterstuk, bewerkt door Baz Luhrmann, moderniseerde de opera, in een poging om een jonger publiek naar Broadway te halen.
In december 2003 werd hij lid van Il Divo, samen met Urs Bühler (Zwitserland), Sébastien Izambard (Frankrijk) en Carlos Marín (Spanje).

David MillerUrs Bühler

Urs Bühler
Urs Toni Bühler (Willisau19 juli 1971) is een klassiek geschoolde Zwitserse tenor en zanger van de groep Il Divo.

Biografie[bewerken]

Op zijn vijfde zong hij al in een koor en leerde vioolklarinetpianogitaar en drums Zijn muzikale carrière begon op zijn vijftiende, als lid van een coverband. Op zijn zeventiende werd hij de leadzanger van de heavymetal band "Conspiracy". Tegelijkertijd kreeg hij muzieklessen aan de "Academy for School and Church Music". Later studeerde hij in Amsterdam aan het Sweelink Conservatorium met Udo Reinemann, een befaamde Duitse bariton. Bühler verrijkte zijn ervaring door privélessen bij de Zweedse tenor Gösta Winbergh.
Hij zong in het koor van de Nederlandse opera en trad op in het Salzburg Festival onder leiding van Claudio Abbado.
In december 2003 werd Bühler zanger bij Il Divo samen met Carlos Marín (Spanje), Sébastien Izambard (Frankrijk)en David Miller (VS).Urs BühlerCarlos Marín (Rüsselsheim13 oktober 1968) is een Spaanse bariton en lid van het muzikale opera-pop kwartet Il Divo.
Marín werd geboren in Duitsland, maar groeide op in MadridSpanje. Op jonge leeftijd begon hij met zingen en op zijn achtste nam hij zijn eerste album op met zijn vader, Ambraham Marín. Toen hij tien was nam hij zijn tweede album op, genaamd Mijn lieve mama. Hierbij leerde hij piano spelen. In deze periode woonde Carlos in Nederland, maar verhuisde op zijn twaalfde weer terug naar Spanje.

Nobel Peace Prize Concert 2008 Il Divo, Carlos Marín.jpg

Carlos MarínSébastien Izambard (Parijs7 maart 1973) is een zanger, die bekend is geworden als zanger van de groep Il Divo.
Als enige van Il Divo heeft hij geen muziekopleiding gevolgd. Hij schrijft onder andere songs voor Franse artiesten en hij trad reeds op metJohnny Halliday.
Voor hij bij Il Divo zong, bracht hij een solo-album uit: Libre. Het lied Si Tu Savais was nummer 1 in de Franse hitlijst. Op dit moment is dit album niet meer te verkrijgen, maar volgens Izambard wordt er over gedacht het nummer opnieuw uit te brengen wegens grote vraag ernaar. Izambard was met de opnames bezig van een tweede album toen hij zich bij Il Divo voegde. Hij nam ook twee videoclips op.
In 2001 trad hij op met Johnny Halliday als gast in het Olympia Theater in Parijs.
Verder werkt hij mee met solidariteitsprojecten zoals Noël Ensemble (tegen aids). Als lid van Il Divo bleef hij actief voor het goede doel. Hij is onder andere peter voor Assistance Médicale Toit du Monde (AMTM), dat arme kinderen in de wereld helpt. In september 2006 organiseerde hij een soort tombola, zodat iemand zijn Armanipak kon winnen.
Izambard speelde in februari 2002 mee in Richard Cocciante's musical Le Petit Prince, waar hij de rol had van Business Man. Voor Il Divo, speelde hij ook mee in verschillende theaterstukken zoals La Troupe.
In december 2003 werd hij zanger bij Il Divo, samen met Urs Bühler (Zwitserland), David Miller (VS) en Carlos Marín (Spanje).
Sébastien is sinds 2006 samen met de Australische Renee Murphy. Zij zijn getrouwd op 17 augustus 2008 en op 20 maart 2008 hebben zij een tweeling gekregen, Luca en Rose. Op 23 mei 2011 heeft Sebastien nog een zoon gekregen, genaamd Jude.

Sébastien Izambard
Geen opmerkingen:

Een reactie posten